Çarşamba, Ekim 26, 2005

Bar-Servis ve Kokteyl Rehberi

Bar-Servis ve Kokteyl Rehberi
Vefa Zat
Der Yayınları
Yeme İçme-Beslenme-Yemek Kültürü, Sözlükler, Genel, Eğlence, Hobi;
Türkçe 320 s.1. Hamur 13.5 x 19.5 cm.
İstanbul,2000 ISBN: 9753531966

Biz rakı içeriz. Öteki bütün içkilere rağmen. Belki de hepsine inat, "asıl" içkimiz rakıdır. Ama rakının tadını çıkarmak kolay değil. Her şeyden önce sofrada "adabını" ister rakı. Mezesine, sohbetine, karafına, bardağına özen ister. Biri eksik olduğunda tadı kaçabilir, sofraya küsebilir. Bütün arzusu kendinden keyif alınmasıdır. Ondan keyif aldıkça buyurgan dünyasına daha çok girersiniz. Kimilerine göre tehlikeli, kimilerine göre vazgeçilmezdir bu dünya. Rakı, bu topraklarda yaşamış, yaşayan birçok kültürün bir tür sentezi gibidir. Rakı sofrasında birçok kültürden gelme çok çeşitli yemekler birarada bulunur. Kökleri çok eskilere dayanan, kişilikli bir içkidir rakı. Onu ne kadar tanıyoruz?..

0 yorum:

 

©2009RAKILI KİTAP | by TNB